slusni-aparati.rs

Proizvodi

SLUŠNA POMAGALA KAO NAJBOLJA SOLUCIJA

Zahvaljujući savremenim tehnološkim rešenjima, slušni aparati mogu da pomognu oko 95%  osoba sa oštećenjima sluha.

Kako slušna pomagala funkcionišu?

Kod svih slušnih aparata mikrofon prikuplja zvučni signal i pretvara ga u električni, koji se potom pojačava i konvertuje u akustični signal i šalje u uho. Tehnološki napredni slušni aparati imaju mogućnost analiziranja dolazećeg signala i višekanalne modifikacije pomoću različitih kompleksnih algoritama.

Zašto dva uha funkcionišu bolje od jednog?

Većina ljudi sa slušnim oštećenjima imaju problema na oba uha. Godine istraživanja pokazale su da binauralna amplifikacija ili aparati na oba uha imaju značajne prednosti:

  • Normalniji, balansirani zvuk
  • Bolji kvalitet zvuka
  • Bolje razumevanje govora sa manje pojačavanja
  • Opušteniji razgovor, bez okretanja u stranu iz koje dopire zvuk
  • Uho bez aparata ima tendenciju da stari brže od onog sa aparatom

OPTIMALNO REŠENJE JE SLUŠNI APARAT NA OBA UHA

Mozak koristi kombinovane signale iz oba uha da bi utvrdio izvor iz koga dopire zvuk. Bez mogućnosti da čujete na oba uha postoji dosta opasnosti u svakodnevnom životu kao što su prelazak ulice ili nedovoljno jasna komunikacija.

Oko 80% osoba sa oštećenim sluhom imaju oštećenja na oba uha i čuće bolje sa 2 slušna aparata koji funkcionišu povezano nego sa dva odvojena. Studije pokazuju da iako je oštećenje veće na jednom uhu, sa oba aparata biće jasnija slika i što je najvažnije neće doći do bržeg starenja zapostavljenog uha.

RAZLIČITI MODELI SLUŠNIH APARATA

CIC (Kompletno u kanalu)
Najmanji od svih slušnih aparata, potpuno staje u kanal i najmanje se vidi od svih aparata.

cic

CS (Mini kanalni aparat)
Skoro mali kao CIC, opremljen različitim dodatnim funkcijama.

cs

CT (Kanalni)
Mali i diskretan aparat, lak za upotrebu, uz mnoštvo dodatnih funkcija.

ct

IT (Konha)
Nudi najširi opseg kontrolisanih funkcija i komfortnih rešenja.

it

BTE (Iza uha)
Staje iza ušne školjke, uz opseg snage od jako snažnog (super power) do S tipa, BTE predstavlja soluciju za skoro sve oblike slušnih oštećenja.

bte

Life
Instrument koji je veoma diskretan, BTE koji omogućava najprirodniju reprodukciju zvuka.

life

DA LI STE SPREMNI ZA SLUŠNI APARAT?

11

Da li ste spremni za izazov? Zakažite sastanak sa slušnim lekarom i izvršite pregled sluha – audiometriju.
Ukoliko rezultati pokažu oštećen sluh bićete upućeni ORL specijalisti koji će utvrditi nivo oštećenja i tip aparata koji vam je neophodan.

ŽIVOT SA SLUŠNIM APARATOM

Slušni aparat će vam povratiti bogatstvo zvuka oko vas koji niste osetili godinama. Svaka osoba ima različitu reakciju kada dodje u dodir sa slušnim aparatom po prvi put. Period adaptacija je individualan i zavisi od vaših afiniteta i načina života. Malo po malo navićićete se na aparat, pogodnosti koje on pruža i početi da živite normalan život na koji ste ranije navikli.

Evo par saveta za upotrebu:

Otkrijte svakodnevne zvuke u vašem okruženju. Nosite vaš slušni aparat svuda gde se krećete i polako prihvatite tonove koje dugo niste čuli.

Doživite zvukove šume, cvrkut ptica i šuštanje drveća.

Naviknite se na sopstveni glas. Već ste napravili puno pomaka i navikli na normalno okruženje, sada prihvatite zvuk sopstvenog glasa.

Komunicirajte sa ljudima, koristite slušni aparat u razgovoru sa familijom, prijateljima. Tražite od njih da sa vama komuniciraju normalnim tonom.