Korekcija sluha

slika-5

Slušna pomagala

Zahvaljujući savremenim tehnološkim rešenjima, slušni aparati mogu da pomognu oko 95%  osoba sa oštećenjima sluha. Kod osoba koje poseduju oštećenje sluha a ne nose slušne aparate, posle nekog vremena može da dođe do gubljenja sposobnosti da čuju u samom mozgu koja se ne može nadoknaditi niti ispraviti. Iz tog razloga je jako bitno što je ranije moguće utvrditi postojanje gubitka sluha i naći odgovarajući slušni aparat.

Pročitaj više…

Tehnologija i tipovi slušnih aparata

Slušni aparati su uređaji koji snimaju sve zvuke koji dopiru do uha, obrađuju ih tako da ih prilagode oštećenju sluha kod specifične osobe, i na kraju ih puštaju u uvo osobe koja nosi slušni aparat. Digitalni slušni aparati mogu da se prilagode prema nivou oštećenja sluha, kao i prema ličnim potrebama pojedinca. Slušni aparati mogu da se nose iza uha ili unutar uha; aparati koji se nose unutar uha se teško vide, a neki od modela su u potpunosti nevidljivi.

Pročitaj više…

Tehnologija i tipovi slušnih aparata
Život sa slušnim aparatom

Život sa slušnim aparatom

Slušni aparat će vam povratiti bogatstvo zvuka oko vas koji niste osetili godinama. Svaka osoba ima različitu reakciju kada dodje u dodir sa slušnim aparatom po prvi put. Period adaptacije je individualan i zavisi od vaših afiniteta i načina života. Malo po malo navićićete se na aparat, pogodnosti koje on pruža i početi da živite normalan život na koji ste ranije navikli.

Pročitaj više…